Multilingual teams working together

Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.

_Henry Ford

Question

België heeft die zeer unieke taalsituatie waar Nederlandstaligen, Franstaligen en vaak ook anderstaligen samen op de werkvloer opereren. Mooi én tegelijkertijd uitdagend voor de communicatie, binnen teams of met andere departementen. Bedrijven winnen er heel wat professionalisme bij als al dat talent vlot kan switchen van de ene taal naar de andere of een andere weg vindt om de taalbarrière te overstijgen.

Hebben jullie vergaderingen waarin iedereen zijn eigen taal spreekt?
Werken uw mensen aan projecten op niveau van het (anderstalige) moederbedrijf?
Is het cruciaal dat ze schriftelijke instructies en e-mails perfect begrijpen?

Dit kunnen we voorstellen:

Teamimmersie: een unieke oplossing voor een volledig team, met coaching “on the job”. We ondersteunen de leerdynamiek, implementeren een feedbackcultuur, zorgen voor duurzame resultaten.

 

Lezen en luisteren: de focus ligt op e-mails en vergaderingen. Een training om misverstanden in te dijken door een strategie te ontwikkelen om beter (lees ‘juister’) te begrijpen.

Face-to-face-sessies met rollenspelen die de realiteit van de job levensecht aanbrengen. Alle teamleden worden performanter in hun functie door consequent te oefenen met reële cases, e-mails, documenten en onderwerpen waarmee ze dagelijks te maken hebben.

 

Voor meer informatie over deze oplossingen

Contacteer ons