Feedback geven

Criticism, like rain, should be gentle enough to nourish a man’s growth without destroying his roots.

_Frank A. Clark

Question

Het is al langer bewezen: meertalige, multi-culturele teams zijn een reële meerwaarde voor een bedrijf. Zo’n team leiden is voor managers tegelijkertijd bijzonder verrijkend én uiterst uitdagend als taal een issue wordt.
U bent de manager van een meertalig team en wil met uw teamleden in hun moedertaal spreken.  Gevoelige onderwerpen, zoals feedback geven zijn daarbij een uitdaging voor u.

Hoe kan u dat verhelpen ?

  • Intensieve individuele face-to-face-sessies: samen analyseren we de verschillende gespreksonderwerpen en de situaties waarbij u zich ongemakkelijk voelt. Die worden het onderwerp van de rollenspelen die we oefenen, én oefenen, tot u zich helemaal comfortabel voelt.
  • Flexibele coaching door uw persoonlijke coach tijdens de hele evaluatieperiode.
  • Gedetailleerde feedback na één of meerdere observaties door uw trainer, gevolgd door doelgerichte face-to-face-sessies met focus op de elementen die voor u belangrijk zijn.

Wat mag u als resultaat verwachten?

De interactie komt centraal te staan!
Door minder op de taal te focussen, creëert u meer ruimte voor wat er echt toe doet in de communicatie. U kan gemakkelijker interactie stimuleren, empathie tonen en de delicate aspecten van feedback aanpakken. 

 

Voor meer informatie over deze oplossingen

Contacteer ons